Asistență în timpul controalelor

Asistență în timpul controalelor din partea autorităților de mediu

O asistență în timpul controalelor este necesară deoarece orice operator economic generator de deșeuri poate fi supus unui control din partea autorităților de mediu.

În funcție de activitatea desfășurată și de obligațiile impuse prin legislația de mediu, controlul poate fi efectuat de către:

  1. 1

    Garda de Mediu

  2. 2

    Poliția Locală – departamentul de mediu

  3. 3

    Administrația Fondului pentru Mediu.

Dacă ne raportăm la Garda de Mediu, aceștia verifică atât documentele deținute, cât și amplasamentul. Garda de Mediu poate solicita orice document consideră necesar întocmirii raportului de inspecție.

Administrația Fondului pentru Mediu poate veni în control la o companie care introduce pe piața românească materiale periculoase pentru mediu. Printre ele putem enumera: ambalaje, echipamente electrice și electronice, substanțe chimice periculoase, uleiuri minerale, etc. Scopul este verificarea declarațiilor lunare întocmite și depuse la Administrația Fondului pentru Mediu.

Pregătirea în cazului unui control din partea autorităților de mediu diferă în funcție de tipul de activitate și de complexitatea activității desfășurate.

Amenzile pe care riscă să le primească operatorul economic în cadrul unui control din partea autorităților de mediu sunt foarte mari. Ca o consecință, este necesar ca acesta să acorde o atenție deosebită aspectelor de mediu.

DSA Environment deține o pregătire excelentă și actualizată permanent într-un domeniu în care apar foarte des cerințe noi. Sprijinul nostru în cazul unui control poate salva afacerea Dvs. de plata unor penalități semnificative.

În cazul controalelor, DSA Environment vine în ajutorul dumneavoastră oferindu-vă consultanță cu privire la documentele pe care trebuie sa le pregătiți pentru momentul controlului efectiv. Acest lucru presupune întocmirea și depunerea raportărilor necesare, pregătirea documentelor și nu în ultimul rând asistență pe întreaga perioadă a controlului.

Pentru asistență în timpul controalelor din partea autorităților de mediu vă rugăm să luați legătura cu noi folosind pagina de Contact.

Vrei să aflii mai multe? Contactează-ne